Gör det snyggt med kantsten

Vill du ge din stensättning, din asfaltering, din gräsmatta eller grusgång de bästa förutsättningarna, så kan det vara en god idé att montera kantsten. Den blir då som en ram till själva ytan och gör även att allt håller samman på ett bra sätt. Sedan kan du även använda kantsten för att gränsa av rabatterna med. Tänk på att välja en dubbelt så hög kantsten mot den höjd du vill uppnå. Sedan är det bra att även fundera på stensort, färg, format och ytbehandling. Ett populärt val är kantsten i granit, men det finns även kantsten i annan natursten eller i betong.

Varför använda kantsten?

Man hör på namnet att kantsten, det är en sten för kanten. Den passar därmed bra att ha när du ska lägga sten på uteplatsen, gångar, utfarten med mera. Då man monterar kantstenen ner i marken, under den nivå där dina plattor ligger, så låser de fast stensättningen på bra sätt samt ger ytan bra stadga. Sedan är det snyggt med! De passar därmed bra som en dekorativ avskiljare mellan rabatter, grusgångar och mycket mer. Kantstenen har många användningsområden. Det eftersom den finns i många olika material och i olika storlekar.

Välja rätt kantsten

När du ska välja kantsten, så beror mycket på var du ska ha den. Om den ska vara på en yta där det sker mycket belastning, som vid en garageuppfart, då passar det oftast bäst med kantsten i granit. Fundera på storleken på stenen. Ska det vara ett mindre projekt i trädgården så är det snyggast med lite mindre kantstenar. Sedan är det som sagt även bra att fundera på om den ska vara i en viss form, färg eller ha någon ytbehandling. Du som vill hitta kantsten i granit, du kan kolla in Jemfix. De har även kantsten i grå betong samt en massa annat bra!